خوراک دلمه بادمجان: دستور پخت خوشمزه و خانگی

خوراک دلمه بادمجان
⏱ زمان خواندن نوشته: ۲ دقیقه و ۱۳ ثانیه

اگر دنبال یک غذای سنتی و خوشمزه هستید که هم برای ناهار و هم شام مناسب باشد، خوراک دلمه بادمجان گزینه‌ای عالی است. این دلمه نرم، خوشبو و پر از طعم‌های دلچسب است و با مواد ساده در خانه قابل تهیه است.

خوراک دلمه بادمجان

مواد لازم برای خوراک دلمه بادمجان

  • بادمجان متوسط: ۴ عدد
  • گوشت چرخ‌ شده: ۲۵۰ گرم
  • پیاز: ۱ عدد بزرگ
  • برنج نیم‌پز: نصف پیمانه
  • رب گوجه‌فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه دلخواه
  • روغن زیتون یا مایع برای سرخ کردن
  • سبزیجات تازه مثل گشنیز و جعفری خورد

طرز تهیه خوراک دلمه بادمجان

مرحله اول: آماده‌سازی بادمجان

ابتدا بادمجان‌ها را شسته و خشک کنید. سپس آن‌ها را به صورت طولی یا دایره‌ای برش دهید و با کمی نمک بگذارید نیم ساعت بمانند تا تلخی آن‌ها گرفته شود. بعد از نیم ساعت، بادمجان‌ها را بشویید و خشک کنید.

خوراک دلمه بادمجان

مرحله دوم: مواد داخلی دلمه را حاضر کنید

پیاز را خرد کرده و با کمی روغن در تابه تفت دهید تا طلایی شود. سپس گوشت چرخ‌کرده، نمک، فلفل و ادویه‌ها را اضافه کنید و کمی تفت دهید. برنج نیم‌پز را اضافه کرده و مواد را با هم مخلوط کنید. می‌توانید کمی سبزی هم به مخلوط اضافه کنید تا طعم دلمه تازه‌تر شود.

مرحله سوم: پر کردن بادمجان

بادمجان‌ها را داخل تابه یا ظرف فر قرار دهید و با مخلوط گوشت و برنج پر کنید. کمی رب گوجه‌فرنگی را با آب مخلوط کرده و روی دلمه‌ها بریزید تا هنگام پخت نرم و خوش طعم شوند.

مرحله چهارم: پخت دلمه بادمجان

ظرف دلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و درب آن را بگذارید. حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه صبر کنید تا بادمجان‌ها نرم شود و مواد داخلی کاملاً بپزد. در صورت تمایل می‌توانید ظرف را داخل فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد به مدت ۲۰ دقیقه قرار دهید تا طلایی و خوش‌عطر شوند.

خوراک دلمه بادمجان

نکات طلایی برای یک دلمه بادمجان عالی

  • برای خوشمزه‌تر شدن دلمه، از بادمجان‌های تازه و گوشتی استفاده کنید.
  • می‌توانید به جای گوشت چرخ‌کرده از مرغ چرخ‌کرده یا سبزیجات برای دلمه گیاهی استفاده کنید.
  • اضافه کردن کمی گردو و زرشک داخل دلمه، طعم متفاوت و دلچسبی به آن می‌دهد.
  • برای ایجاد تنوع در وعده‌های غذایی روزانه خود، می‌توانید طرز تهیه خوراک دلمه فلفل و خوراک دلمه برگ مو را به‌ صورت کامل و ساده در سایت ما مشاهده کنید.

سرو و تزئین خوراک دلمه بادمجان

خوراک دلمه بادمجان را می‌توانید با ماست تازه، سالاد شیرازی و نان تازه سرو کنید. کمی سبزی خرد کنید و روی دلمه‌ها بریزید تا هم زیبا و هم خوش طعم شود.

 

این پست چقدر برایتان مفید بود؟

برای امتیاز دادن، روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین امتیاز: ۵

تا کنون هیچ رأیی ثبت نشده است! اولین نفری باشید که به این مطلب امتیاز می‌دهد.

متأسفیم که این مطلب برای شما مفید نبود!

اجازه دهید این مطلب را بهتر کنیم!

به ما بگویید چگونه می‌توانیم این مطلب را بهتر کنیم؟

۴/۵ (۱ نظر)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا