غذاهای سنتی ایران بخشی جداییناپذیر از هویت فرهنگی هر شهر هستند. در این مقاله، با ۱۱ غذای محلی از نقاط مختلف ایران آشنا میشویم که هر کدام با تصویری از اصالت و طعم همراهاند.
۱. قورمهسبزی – تهران، اصفهان، تبریز
خورشت محبوب ایرانی با سبزی معطر، لوبیا و گوشت گوسفند.

۲. دیزی سنگی – تبریز
آبگوشت سنتی با گوشت، نخود و گوجه، پختهشده در ظرف سفالی.

۳. قلیهماهی – بوشهر، خوزستان
غذای جنوبی با ماهی، سیر، سبزیجات معطر و تمر هندی.

۴. کلمپلوی شیرازی – شیراز
برنج، کلم، گوشت قلقلی و سبزیجات معطر.

۵. باقالیقاتوق – رشت
خورشتی شمالی با پاچباقالا، سیر و تخممرغ.

۶. شله مشهدی – مشهد
آش حجیم با حبوبات، برنج و گوشت، مخصوص محرم.

۷. کلهجوش – یزد، اصفهان
خوراک سنتی با کشک، نعنا و گردو.

۸. آش دوغ – اردبیل
آش خنک با دوغ، سبزیجات و نخود.

۹. مرصعپلو – اصفهان
پلوی مجلسی با زرشک، خلال بادام و گوشت.

۱۰. یتیمچه – کرمان
خوراک سبک با بادمجان، گوجه و پیاز.

۱۱. تهچین مرغ – تهران
برنج زعفرانی لایهدار با مرغ و ماست.

جمعبندی
از قلیهماهی جنوبی تا آش دوغ اردبیلی، هر شهر ایران طعمی خاص دارد. شناخت غذاهای سنتی ایران فرصتی است برای آشنایی با فرهنگ و سلیقه مردم هر منطقه. سفر غذایی، بهترین راه شناخت ایران است.

همچنین بخوانید: ۱۰ مدل جذاب تهدیگ که هر ایرانی باید امتحان کند