مقایسه تصویری غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران

⏱ زمان خواندن نوشته: ۱ دقیقه و ۶ ثانیه

غذاهای سنتی ایران بخشی جدایی‌ناپذیر از هویت فرهنگی هر شهر هستند. در این مقاله، با ۱۱ غذای محلی از نقاط مختلف ایران آشنا می‌شویم که هر کدام با تصویری از اصالت و طعم همراه‌اند.

۱. قورمه‌سبزی – تهران، اصفهان، تبریز

خورشت محبوب ایرانی با سبزی معطر، لوبیا و گوشت گوسفند.

قرمه سبزی
قرمه سبزی

۲. دیزی سنگی – تبریز

آبگوشت سنتی با گوشت، نخود و گوجه، پخته‌شده در ظرف سفالی.

دیزی سنگی
دیزی سنگی

۳. قلیه‌ماهی – بوشهر، خوزستان

غذای جنوبی با ماهی، سیر، سبزیجات معطر و تمر هندی.

قلیه ماهی
قلیه ماهی

۴. کلم‌پلوی شیرازی – شیراز

برنج، کلم، گوشت قلقلی و سبزیجات معطر.

کلم پلو
کلم پلو

۵. باقالی‌قاتوق – رشت

خورشتی شمالی با پاچ‌باقالا، سیر و تخم‌مرغ.

باقالی قاتوق
باقالی قاتوق

۶. شله مشهدی – مشهد

آش حجیم با حبوبات، برنج و گوشت، مخصوص محرم.

شله مشهدی
شله مشهدی

۷. کله‌جوش – یزد، اصفهان

خوراک سنتی با کشک، نعنا و گردو.

کله جوش
کله جوش

۸. آش دوغ – اردبیل

آش خنک با دوغ، سبزیجات و نخود.

آش دوغ
آش دوغ

۹. مرصع‌پلو – اصفهان

پلوی مجلسی با زرشک، خلال بادام و گوشت.

مرصع پلو
مرصع پلو

۱۰. یتیمچه – کرمان

خوراک سبک با بادمجان، گوجه و پیاز.

یتیمچه
یتیمچه

۱۱. ته‌چین مرغ – تهران

برنج زعفرانی لایه‌دار با مرغ و ماست.

ته چین مرغ
ته چین مرغ

جمع‌بندی

از قلیه‌ماهی جنوبی تا آش دوغ اردبیلی، هر شهر ایران طعمی خاص دارد. شناخت غذاهای سنتی ایران فرصتی است برای آشنایی با فرهنگ و سلیقه مردم هر منطقه. سفر غذایی، بهترین راه شناخت ایران است.

بیشتر بخوانید:  پلوهای ایرانی به روایت تصویر؛ از باقالی‌پلو تا عدس‌پلو
غذای سنتی ایرانی
غذای سنتی ایرانی

همچنین بخوانید: ۱۰ مدل جذاب ته‌دیگ که هر ایرانی باید امتحان کند

این پست چقدر برایتان مفید بود؟

برای امتیاز دادن، روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین امتیاز: ۵

تا کنون هیچ رأیی ثبت نشده است! اولین نفری باشید که به این مطلب امتیاز می‌دهد.

متأسفیم که این مطلب برای شما مفید نبود!

اجازه دهید این مطلب را بهتر کنیم!

به ما بگویید چگونه می‌توانیم این مطلب را بهتر کنیم؟

۰/۵ (۰ نظر)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا