غذاهای سنتی ترکیه با طعمی بینظیر، ترکیبی از فرهنگ آسیای میانه، خاورمیانه و بالکان هستند. در این مقاله با چند بشقاب معروف ترکیهای آشنا میشوید که در سفر به این کشور نباید از دست دهید.

۱. اسکندر کباب (İskender Kebab)
یکی از محبوبترین غذاهای ترکیه که در شهر بورسا متولد شده است. گوشت گریلشده برشخورده روی نان پیتا، همراه با سس گوجهفرنگی، کره داغ و ماست سرو میشود. طعم قوی و لطافت گوشت، این بشقاب را بینظیر میکند.

۲. دلمه برگ مو (Yaprak Sarma)
دلمه یکی از غذاهای سنتی مشترک در خاورمیانه و ترکیه است. برگ مو پر شده با برنج، سبزیجات و گاهی گوشت چرخکرده، که با لیمو طعمی ترش و دلپذیر به خود میگیرد.

۳. لاهماجون (Lahmacun)
معروف به «پیتزای ترکی»، لاهماجون نانی نازک و ترد است که روی آن با گوشت چرخکرده، گوجه، پیاز و ادویههای خاص پر میشود. همراه با لیمو و سبزی سرو میگردد.

۴. بورک (Börek)
بورک، یک میانوعده یا غذای کامل است که با لایههای نازک خمیر یوفکا و مواد پرکنندهای مانند پنیر، گوشت یا اسفناج تهیه میشود. انواع مختلف بورک در خیابانهای استانبول یا در رستورانهای سنتی دیده میشود.

۵. منمن (Menemen)
منمن یک صبحانهی مقوی و معروف است که از تخممرغ، فلفل، گوجهفرنگی و ادویهجات تهیه میشود. گاهی پنیر یا سوسیس نیز به آن اضافه میشود. این غذا در ماهیتابهی داغ سرو شده و با نان تازه ترکی بسیار لذیذ است.

جمعبندی
ترکیه با غذاهای رنگارنگ و متنوعش، بهشتی برای عاشقان غذا است. چه در یک رستوران لوکس باشید و چه در کوچهپسکوچههای استانبول، طعم بینظیر غذاهای سنتی ترکیه شما را شگفتزده خواهد کرد. اگر به سفر غذایی علاقه دارید، بشقابهای ترکیهای را فراموش نکنید!
همچنین بخوانید: پلوهای ایرانی به روایت تصویر؛ از باقالیپلو تا عدسپلو